Известие

Collapse
No announcement yet.

Няколко въпроса за 155

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от TRENDi
    Принципно в е-пер-а излизат различни номера отзад за V6, 2,5 ТД и q4, естествено. Към същите номера, които дават за V6 са и версиите на по-малките мотори, т.е. на външен вид са еднакви и може да се сложат, усилените от V6 и 2,5 ТД на по-малките совалки, но не е препоръчително обратното (явно обикновени ще дойдат слабички). За 1.9 ТД този проблем го няма. № в е-пера е еднакъв с този на бензиновите 1.7, 1.8, 2.0.

Номера по е-пер за тампоните на 1.9 ТД:
    7661889;
    7652240;
    7659512;
    60562251.

Номерата не са еднакви с нито един на бензиновите, да не напиша, че и на картинките не си приличат, ама хич.
    Номерата са еднакви с тези на 1.9 ТД 145 94-96 г, без последният. Той не фигурира при 145, закрепването е различно.
    Благодаря за изчерпателния отгоеор колега,но все пак имам един много тъп въшрос: а тези 4-те номера на 4-те тампона ли са или има един и същ номер на всеки тампон?наистина съжалявам за тъпия въпрос......иначе за амортисьорите всички мълчите защо така?
    92' Alfa Romeo 33 1,4 boxer SW(66kW)-бивша
    95'Alfa Romeo 155 1,9TD(67kW)-бивша
    90'Alfa Romeo 33 1.7 16V boxer(97kW) -бивша
    00'Alfa Romeo 146 1.9JTD(77kW+)-настояща

Comment

Оф, и аз как съм го написал . Горната част на поста е за задните амортисьори.

Четирите номера са оригиналните каталожни по е-пер за тампоните на двигателя на 155 1.9 ТД и съвпадат 1:1 с тези на 145 (1.9 тд 94-96), без последният, който при нея не фигурира. Това са номера само на съответния тампон, без лапи, вложки или държачи, ако има такива, в които да седи. Ако има още неяснота, ще нащракам и скрийншотове от е-пера, няма проблем.
      75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
      155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
      FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
      Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

Оф, и аз как съм го написал . Горната част на поста е за задните амортисьори.

Четирите номера са оригиналните каталожни по е-пер за тампоните на двигателя на 155 1.9 ТД и съвпадат 1:1 с тези на 145 (1.9 тд 94-96), без последният, който при нея не фигурира. Това са номера само на съответния тампон, без лапи, вложки или държачи, ако има такива, в които да седи. Ако има още неяснота, ще нащракам и скрийншотове от е-пера, няма проблем.
        Сега ми се проясни малко...значи 145/6 са с 3 тампона а моята с 4 ето защо в ТиН ми казаха че са 3 просто са си мислели че всичко е 1:1 със 155.ами какво може да се случи ако сменя само 3-те тампона без последния?последния за къде ми е захванат?иначе питам за тези номера тампони и направо си ги поръчвам+термостат....уф колко още неща има но ще ги оправя

Comment

Четвъртият тампон при теб - цък и как е при 145 - цък.

ами какво може да се случи ако сменя само 3-те тампона без последния?
          ...`Ми ще остане несменен . А иначе по-сериозно - новите най-вероятно ще го понатоварят, и и да е здрав - ще свърши бързо - може би, не знам.
          FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...

Comment

Четвъртият тампон при теб - цък и как е при 145 - цък.

ами какво може да се случи ако сменя само 3-те тампона без последния?
            ...`Ми ще остане несменен . А иначе по-сериозно - новите най-вероятно ще го понатоварят, и и да е здрав - ще свърши бързо - може би, не знам.
            благодаря ти колега за помоща която ми оказа благодарение на теб колата ми е с нови тампони вече повече от 2 седмици ама все забравям да се похваля........и се оказа че последния тампон при мен липсва
            (то даже е втулка) и сега си я имам ина4е ако някои колвга му трябва такава за 2,5тд да се обажда още веднъж благодаря

Comment

НП . Сега можеш да напишеш и колко пари ти съблякаха за смяната на 3-те тампона, да знам моите 2(които са ми за смяна), дали да се кривя сам или да се жертвам да я оставя в ръцете на "майстор"? Тоя на скоростите няма (мисля) да ме изчекне много, но този откъм пр. мост още от сега ми се струва "палавник". Нали вече съм и по-нисък, а и оперирам без екстрата канал, т.е. в битови условия (пред блока) .

Comment

НП . Сега можеш да напишеш и колко пари ти съблякаха за смяната на 3-те тампона, да знам моите 2(които са ми за смяна), дали да се кривя сам или да се жертвам да я оставя в ръцете на "майстор"? Тоя на скоростите няма (мисля) да ме изчекне много, но този откъм пр. мост още от сега ми се струва "палавник". Нали вече съм и по-нисък, а и оперирам без екстрата канал, т.е. в битови условия (пред блока) .
                ами за цялата операция 3-те тампона ми взеха 50лв аз почти през цялото време бях там но точно този тампон на скоростите ме нямаше........само двата предни видях как става... Сега по повод на тампона за скоростите пича ми се оплака че било доста сложно откачали се страшно много неща... левия се предаде лесно около 20мин му отне,но виж десния.........около 1 час даже под десния моята кола има някаква чугунена противотежест.......не знам защо, може би за да балансира двигателя.......и за този десния трябва да имаш гедория с много дълго рамо около 40см(без да преувеличавам) може и малко повече да е......и там на същия този десен може да имаш нужда от помощ поне при мен така беше в смисал трябваше още един човек да държи контра докато развива. дано не съм те объркал само не разбиран нищо от коли за това си карам да ми я правят хора които разбират
                Забравих да спомена че монтьора оперираше на канал..с 2 крика(за левия тампон с 1 крик за десния с 2).и цената от 50лв лично на мен не ми се вижда никак висока но чевека е приятел на баща ми и минах по-тънко.
                ПС: колега Тренди надявам се ще дойдеш на Итал Фест тази година ще се радвам да се запознаем лично

Comment

Десният ми е ок. За смяна (не наложителна - тръгнал е, но има още много хляб в него) ми е този на левия рог и този (май държи на честна дума) зад двигателя пред рейката. Ако ми обявят 50 лв за двата - отива на доктор, ако повече - в "битовия сервиз". "Гиричката" съм и дигнал мерника и имам ли работа наоколо ще отиде в мазето, в името на олекотяването . Как пречи, ако ти се наложи да си регулираш десният ексцентрик (водач) за бронята не е истина . Иначе - да, чувал съм, че идеята и е да балансира тежестта отпред заради скоростите, които са от другата страна на коша или нещо подобно беше.

П.С. Италфестът и тази година ще го прескоча. Докато не затворя глава "Външен вид", а тя тази година едва ли ще стане. На софийските срещи съм горе-долу редовен. Ако имаш път насам ще се видим.

Comment

Working...
                  X